Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Messi hírek

Az edzőktől kezdve a játékosokon át a szurkolókig szinte mindenki Lionel Messit dicséri, aki a listavezető és címvédő FC Barcelona mindhárom gólját szerezte az Atlético Madrid elleni, kevéssel szombat éjfél előtt zárult spanyol bajnoki rangadón.
Az argentin szupertámadó a mesterhármassal egyszersmind átvette a vezetést a Real Madridban futballozó nagy vetélytárs Cristiano Ronaldótól a gólkirályjelöltek listáján, amelyet Messi most 24 találattal vezet az eggyel kevesebbnél tartó portugál előtt.
A Barca legnagyobb sztárja a katalán elitalakulat színeiben - a kupamérkőzéseket és Bajnokok Ligája-találkozókat is ideszámítva - ebben az idényben eddig 38 meccsen szerepelt, s összesen 40 gólt termelt. Az Atlético elleni volt szezonbéli negyedik triplája, míg két gólt már 9 alkalommal is produkált mostani idényében.
Okkal magasztalta a Barcelona aranylabdását edzője, Pep Guardiola is a madridiak felett aratott 3-0-t követően:
"Messi nélkül csak egy jó csapatnak számítanánk, s nem lennénk azok, akik vagyunk" - mondta a szakember, akinek együttese a szombatival együtt sorozatban a 16. meccsét nyerte meg.
Ezzel felülmúlta saját maga ez idénybeli, és a Puskás Ferenc fémjelezte Real Madrid 1960/61-es bajnoki szezonjából származó holtversenyes klubcsúcsát, amely egyformán 15 egymást követő győzelmet jelentett.
Nézzék meg Messi legutóbbi alakítását>>>